Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μικρές μικρές χαρές...

Όταν βλέπεις τη βροχή, να τρέχεις πάνω της, να τη νοιώθεις να μουσκεύει τα μαλλιά σου και να χαμογελάς.
Να τραγουδάς φωναχτά τα αγαπημένα σου τραγούδια, όταν εκείνα σε ταξιδεύουν.
Να κοιτάς τον ήλιο να δύει μέσα στη θάλασσα και μαζί του να αφήνεις να δύσει και μαζί κάθε στενοχώρια που σκίασε τη μέρα σου.
Να κάνεις χαζομάρες και να αφήνεις την παιδικότητά σου ελεύθερη σε κάθε ευκαιρία και να μη σε νοιάζει ποτέ η γνώμη του κόσμου.
Να ανοίγεις το παράθυρο όταν οδηγείς και να αφήνεις τον άνεμο να δημιουργεί περίεργα ‘’χτενίσματα’’ στα μαλλιά σου.
Να ονειρεύεσαι ακόμα κι όταν δεν κοιμάσαι, κλείνοντας απλά τα μάτια σου, να ταξιδεύεις σε μαγικούς κόσμους και να αφήνεις την ψυχή σου ελεύθερη…..

Θα ήθελα δεκάδες σελίδες για να αναφέρω λίγες μονάχα από τις χαρές της ζωής. Εκείνες τις μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας που το άθροισμά τους μπορεί να μας χαρίσει μια ολόκληρη ευτυχισμένη ζωή. Τα στερεότυπα που έγιναν πρότυπα μέσα στα χρόνια, επιβάλλουν κάποια δεδομένα που πρέπει να κερδίσεις ή να σου χαρίσουν για να μπορείς να πεις ότι έζησες ευτυχισμένα. Λάθος….μεγάλο λάθος. Ένας καλός γάμος, παιδιά, καλά λεφτά, ένα όμορφο σπίτι, ένα εξοχικό και ένα καλό αυτοκίνητο είναι μερικά από αυτά. Δεν λέω καλά είναι όλα αυτά, μα η ουσία της ευτυχίας βρίσκεται στην αγάπη και στις μικρές καθημερινές στιγμές. Αγάπη για τον σύντροφό σου, για τους ανθρώπους, για τη ζωή, για τον ίδιο σου τον εαυτό. Σκέψη ανοιχτή, δημιουργικό πνεύμα, πολλά χαμόγελα, πάθος, συναισθήματα έντονα και πολύ πολύ τρέλα θέλει η ζωή….ή τουλάχιστον όντας τρελός έτσι το βλέπω εγώ ( χεχε). Καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: