Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Περί Ελλήνων...

Τον τελευταίο καιρό ακούω συνεχώς για τη χώρα μας πως υστερεί σημαντικά σε επαγγελματισμό, σε ποιότητα παροχής υπηρεσιών, σε φερεγγυότητα και τα λοιπά. ….. Πάσχει, ακούω ακόμα ο Έλληνας από έλλειψη παιδείας, από ωχαδερφισμό και από χίλια άλλα ‘’στραβά’’. Σε συζητήσεις συχνά αναφέρουν για τον επαγγελματισμό των γερμανών, για την οργάνωση των αμερικανών, για τη συνέπεια τον άγγλων ή την εργατικότητα των γιαπωνέζων.
Είναι αλήθεια πως πολλά από τα παραπάνω αρνητικά, πράγματι χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς και με θλίβει βαθειά όλο αυτό. Όμως το να έχουμε μονοδιάστατη άποψη ενός πράγματος, μας κάνει να μην είμαστε αντικειμενικοί.
Έχουμε και θετικά εμείς οι Έλληνες και μάλιστα πολλά αγαπητοί επικριτές. Οι γονείς μας δεν μας πετάνε στο δρόμο όταν ενηλικιωθούμε με το ψυχρό πρόσχημα that’s life, τα αδέρφια μας τα αγαπάμε και τα νοιώθουμε κοντά μας όχι απλά στα χαρτιά μα και σε κάθε στιγμή της ζωής μας, τον συνάνθρωπό μας μπορεί να τον πατάμε σε πρώτη ευκαιρία, μα αν δούμε πως κάποιος έχει ανάγκη και υποφέρει τρέχουμε όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσουμε και δεν προσπερνάμε απλά από το κακό, βαφτίζοντάς το…απλά… δυσάρεστο γεγονός της καθημερινότητας. Αγαπάμε την καλή ζωή μα δεν φοβόμαστε τη δουλειά αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Ζούμε με πάθος και όχι σαν ξενέρωτα ρομποτάκια διακοσμημένα με παρωπίδες και με την αντίληψη ότι είναι οι καλύτεροι καλά καρφωμένη στα χαζά μυαλουδάκια τους από τα media και τα παχιά λόγια των πολιτικών τους. Ερωτευόμαστε δυνατά, αγκαλιάζουμε δυνατά δίνουμε δυνατές χειραψίες και νοιώθουμε το κάθε συναίσθημά μας όπως πρέπει και όχι σαν εξωτερικοί παρατηρητές….
Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, θέλω απλά να σας παρακαλέσω, μαζί και τον εαυτό μου…να γίνουμε καλύτεροι, να χτίσουμε εμείς πρώτοι και πάλι την νέα ελλάδα που τόσο πολύ ανάγκη έχουμε όλοι μας. Με σεβασμό, αλληλεγγύη, αγάπη και πολλά χαμόγελα ας ξεκινήσουμε να χτίσουμε τον κόσμο μέσα στον οποίο ονειρευόμαστε να ζήσουμε…..από σήμερα κιόλας… Καλημέρα και καλή εβδομάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: